Multimodal smärtbehandling – MMS

Till dig som har ont – vi hjälper dig att må bättre!

Du som är mellan 16 – 70 år och har haft långvarig smärta i minst tre månader från nacke, skuldror och/eller ländrygg, eller allmän smärta, erbjuds multimodal smärtbehandling. Multimodal smärtbehandling är en intensiv behandlingsform under en begränsad tid och innehåller medicinsk bedömning, fysisk träning, samtal och hemuppgifter.

Region Skåne, som avgör vilka vårdgivare som får ge behandlingen, har godkänt Tjugonde™ i Malmö. Behandlingen omfattas av rehabiliteringsgarantin, vilket innebär att du som patient själv väljer var du vill få din behandling.

Hos oss på Tjugonde får du ett behandlingsteam av läkare, KBT-terapeut, naprapat och ergonom. Vi har lång erfarenhet av att behandla personer med smärta och all forskning om långvarig smärta pekar mot att just team-behandling med flera kompetenser är det mest effektiva. Dessutom är vi det enda teamet där både läkare och naprapater har examen i ortopedisk medicin.

Vi garanterar att behandlingen kan starta inom en månad efter att vi har fått remissen från din familjeläkare. Vårt mål är att du skall må bättre och fungera bättre. Du skall ha en bra vardag och t.ex. slippa vara sjukskriven. Behandlingsprogrammet baseras på dina förutsättningar och mål och tas fram tillsammans med dig.

Utöver behandlingsprogrammet får du en enklare utbildning i hur din kropp fungerar och vad som händer i den vid långvarig smärta. Efter avslutat program är du välkommen att fortsätta träna på Tjugonde Puls!

Så här kan ditt behandlingsprogram se ut:

Vecka 1
Medicinsk bedömning av läkare
Funktionsbedömning av naprapat
Gemensam målformulering

Vecka 2-8
Individuell fysisk träning 2–3 ggr/vecka
Träningen är anpassad till dig och följs upp av din naprapat. Träningen innehåller bl.a.
konditionsträning, kroppskännedomsträning, avslappningsträning och funktionell styrketräning.
Vid behov kompletterande naprapatbehandling.

Vecka 4
Medicinsk uppföljning av läkare.

Vecka 5-8
Individuella samtal med KBT-terapeut.
Behandlingen avslutas med en utvärdering.

“Jag har fått en ny kropp”

Viola Sten, 34 år och mamma till två barn, hade haft ont i ryggen under flera år. En magnetröntgen visade att diskarna var sammanpressade.

Viola fortsätter: ”Det värsta med att ha ont är att det påverkar en på så många plan. Insikten att inte kunna gå till lekplatsen med barnen gjorde långt mer ont än ryggen. Det var hemskt.

När jag sjukskrevs förra sommaren fick jag Tjugondes erbjudande ”Till dig som har ont” av min vårdcentral. Jag kände varken till Tjugonde eller multimodal smärtbehandling, men fick direkt en positiv känsla när jag kom till Stortorget i höstas. Marie gav mig enkla övningar som jag klarade, vilket fick mig att känna att jag fungerar. Dessutom visade konditionstestet att min kondis var långt bättre än jag trodde.

Steg för steg blev min självbild bättre. Så här hade jag aldrig tidigare känt. Nu tränar jag två gånger i veckan på Tjugonde Hilton och en gång varannan månad får jag hjälp till nästa steg. Både Ann och Marie peppar mig och jag har fått en ny livskvalitet och relation till mina barn.”

Multimodal smärtbehandling är en intensiv behandlingsform under begränsad tid och innehåller medicinsk bedömning, fysisk träning, samtal och hemuppgifter.

Vill du veta mer? Kontakta Ann eller beställ vår nya folder ”Till dig som har ont, vi hjälper dig att må bättre”.

Kontakt: Ann 040-250 550, ann@tjugonde.se

Maila ditt namn och din adress, så skickar vi en folder

Presskonferens om positiva effekter med smärtbehandling (pdf)

Rehabilitering

Vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering från rådgivning på mottagningen till rehabilitering i gymmet - allt på samma adress.

Tjugonde erbjuder > Frisk/sjuk-anmälan >
Kontakt

Tjugonde Rehabilitering
Stortorget 8
211 34 Malmö
040 250 550

Vill du veta mer om vår rehabilitering?
Kontakta oss direkt eller orsolya.szanto@tjugonde.se

Dela +